Calcutta

        DATUM: 2011-12-19 TID: 09:45:27

Taget skulle kl 21.20 lamna Varanasi, taget kom kl 03.00 och vi var sa frusna och arga dar vi satt pa perrongen, ihopkurade under vara sma filtar. Forseningen sades det ingenting om, det stod ngenting nagonstans utan det var bara att sitta dar tills taget rakade komma in. Formodligen sa hade taget kort vilse i dimman(!!), klaga inte pa SL.
Vi kom fram till Kalkutta kl 19.00 dagen efter istallet for beraknad till kl 11.00. Nar vi gar av taget sa mots vi av en vagg av manniskor. Vi ser pa varandra lite smatt panikslagna med borjar sen preja oss igenom den enorma folkmassan med vara stora ryggsackar. Trangseln tog aldrig slut och den ar fortfarande runt om oss i detta nu tre dagar senare. I Calcutta finns over 15 miljoner invanare och det marks! Gula taxis paminner om Dr Bombays lat om Callicallicutta cuttacutta eyooeyo. Annars ar det ganska charmigt pa nagot konstigt vis .

Var forsta dusch pa en vecka bevittnade hur fororenat landet maste vara. I iskallt vatten forsokte vi skrubba bort lager pa lager av svart smuts som borrat sig in i vara porer. Vattnet fargades gratt och huden sag forstord och sjuk ut.

Vi spenderar lite val mkt pengar. Vi bor pa ett ruckel till hotell dar det knappt finns vatten, vi ater for nastan ingenting, men anda svider det i dagskassan. Kanske beror det pa alla gatubarn som Josse vill kopa kakor, mat och sant at? Eller kanske beror det pa olen som Fredrik vill dricka?

Vi ar bada grymt forkylda och daliga i magen, men annars ar vi glada och haller sams (antar att det ar nagra som undrar). Vi langtar harifran till Andamanerna men insag precis att vi aker dit i den dyraste sasongen av de alla. Vi far se om vi kanske far investera i ett talt och skapa oss ett eget boende i regnskogen eller nat, det lutar at det.. 

Hoppas att ni har det bra nu nar det narmar sig juletider. Vi tycker att det ska bli ganska skont att slippa stressen och julmaten. Vi ska bara ligga i en hangmatta och lasa bocker och lata oss. Ha det fantastiskt till vi hors igen! 

4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkKommentarer
Postat av: pappa

Kram till er båda. Kom nyss in från en vacker promenad i två dm snö. Vackert på träden. Lite skillnad mot er. Ha det jatttefint pappa

2011-12-19 @ 21:03:43
Postat av: Syster Yster

Hej syster och Fredrik!

Här hemma har det äntligen kommit lite snö men den förväntas inte ligga kvar tills jul så blir nog lervälling hos Sofie kan jag tänka mig.Köpte julklappar med mamma idag, första och sista, skönt att vi har sagt att vi bara ska köpa åt en person istf alla (ja förutom barnen då), det tog bort en stor del av stressen :)Bebis lever och mår bra i magen, mindre än 9 veckor kvar nu :)

Han sparkar för fullt när han är vaken och har lyckats få in några träffar på revbenen nu också. Det börjar bli trängre med plats :)Hoppas ni får hålla er hyfsat friska, vi kommer att sakna er på julen!!!Puss å Kram! Ta hand om er!

T

2011-12-19 @ 22:21:22
URL: http://feie.blogg.se/
Postat av: Mamsen

Låter lite svårt o tufft för er.

Hoppas att förkylning o mag besvär blir bättre.

Är på väg till Vilma o Sofie för att förbereda julen, handling köttbullar, bak och sånt.

Snön ligger fortfarande kvar, det är skönt.

Kommer att sakna Dej min lilla Josse, nu när det är jul.

Drömmde inatt att jag skolade in dej på dagis...?

Ha det så jätte bra!!

Vi måste ju höras på julafton!

Stora kramar till er båda! Ta hand om varandra!!

Mamma

2011-12-21 @ 13:10:32
Postat av: Sofie

Oj oj... Ja jag är glad att jag slipper känna er stank. Här hemma är allt bra förutom att jag är dunder förkyld. Jag och T förbrukar nog hela skogar av papper och snorar i kapp. Snart är det julafton och då ska vi åka fyrhjuling med kärra i skogen. Vi får se vad Vilma säger om tomten också.. Hi hi!! Puss på er! Love you

2011-12-22 @ 21:19:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback