Varanasi

        DATUM: 2011-12-16 TID: 06:19:59
Nagra dagar har gatt i den heliga staden Varanasi och ikvall ar det tags att ta taget vidare. Det ar sant som det star i bockerna, att man kan inte riktigt forsta Indien och Indiens kultur utan att besoka denna stad. Har smalter livet och doden tillsammans och folk kommer hit for att leva och folk kommer hit for att do i tron om att renas i hopp om ett battre nasta liv. Har laggs kropparna pa bal och gors till aska som sen laggs i floden Ganges. Detta sker mitt pa gatorna helt oskyddat. Gravida kvinnor, barn och de som blivit bitna av kobra far ej kremeras utan de slangs ned hela i floden invirade i lakan. I floden badar hinduerna och renas av det smutsiga vattnet.

Det tar oss cirka en minuts promenad ner till Ganges-floden for att se likbranningarna. Vi far se hela kroppar laggas pa eldarna. Ben och armar i lagor och tar och fingrar som krullar ihop sig av hettan. Mn kan inte riktigt tro sina ogon att man faktiskt star och ser pa nar en manniska branns upp bara en meter ifran en.

Hela Varanasi skriker mystik och helighet. Heliga man sitter i de langa trapporna med vitmalade ansikten om dreads ner till knana och mumlar. Yogis i djupa meditationer och barn som saljer heliga ljus som folk skickar ivag i floden.  Overallt kliver folk ner i vattnet och tvattar sig. Roken ligger tat. Det ar verkligen mystiskt.


Bade jag och Fredrik har blivit daliga. Magkramper och illamaende. Men idag verkar det battre och det ar skont for nu vantar en 14-16 timmars tagresa till Kalkutta.

Vi hors snart igen!!!! Kramar
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkKommentarer
Postat av: pappa

Oj OJ vilken upplevelse.. Ni får verkligen se det riktiga Indien från den fattiga sidan. Hoppas era magar är med er så att ni kan njuta av tågresan så det inte blir som förut. Här kanske vi får lite snö till lördag söndag.. Sköt om er..jag följer er på google earth så gått det går. Hoppas du fick din ICA kod jag mailade till dig. STOORA kramar pappa

2011-12-16 @ 15:29:44
Postat av: Mamma L

Det var verkligen en målande beskrivning...Blir nog skönt att se en annan sida av Indien också.

Hoppas ni snart mår bättre och att magarna håller sig i schack sen!

4:e Advent på söndag och inte ett spår av snö ännu.

Saknar er massor!

Var rädda om er! Pusspuss från Mamma L.

2011-12-16 @ 21:06:47
Postat av: mamsen

Krya på er!

Här förbereder vi julen.Ni har väl sett världens sötaste pepparskaksgumma!?

Var försiktiga med tanke på magbakterier o annat. Saknar dej mycket inför jul Josse!

Snart är du moster igen...!

Ta hand om er!

Kramar i massor mammaTa det lungt i Calcutta!2011-12-17 @ 16:20:37
Postat av: Kent Agent

Vilka religiösa rituler det finns. Hoppas att ni mår bättre och att resan till Calcutta har gått bra. Ha en fortsatt trevlig resa.Kent

2011-12-17 @ 16:42:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback