Paradise beach

        DATUM: 2012-01-27 TID: 15:43:53
Cirka en timmes gangvag fran helvetet pa snariga stigar, over hoga klippor over vattnet och djungel ligger den lillla stranden Paradise Beach. for cirka tre manader sedan stangdes alla hotell ner pa stranden i brist pa bygglov och den vackra stranden lamnades tom i ruiner. Nar detta hande sa tomdes stranden pa folk och campingsugna hippies tog over. Vi kom dit, foralskade oss och stannade i 8 dagar. En kalla med vatten kopplas ihop fran bergen da och da och ger oss farskvatten, vi lagar var mat (oftast ris, chapati och gronsaker) over var lilla eld och till var fortjusning kommer det forsaljare med FRUKT och det finns till och med CHAI! Var hydda byggdes under ett par timmar med hjalp av saronger, palmblad, sjalar och hangmattor. Vart hem ligger cirka fem meters avstand till vattnet och vi sover pa marken under oss eller i hangmattorna. Det enda plagget vi bar ar sarong och badklader.  Pa paradise beach bor cirka 50 pers till och fran, de flesta har under langre perioder. Sceneriet ar fantastisk och lugnet ar standigt.
Vad har vi pysslat med? Vi har vaknat till soluppgangen och haft yogapass, fixat agg som vi kokat, kanske bakat brod, druckit chai och sen legat pa stranden eller bara slappat i skuggan och atit fantaaaastisk frukt tills det narmat sig solnedgang, da har vi begett oss ivag for att hamta ved. Vi har gatt och klattrat laaangt over berg och dalar for det bra virket haha. Svettiga hem har vi lagat middag sjalva eller med andra och sen suttit och lyssnat till trummandet som pagar over hela stranden tills sent inpa natten. Vi somnar tidigt och gott varje kvall till ljudet av detta och danande vagor bara nagra meter bort. Dagen efter ser PRECIS likadan ut.
Robinsson-livet passar oss som handen i handsken och vi ville egentligen aldrig ga darifran. Nu ar vi forsta kvallen tillbaka i manniskobyn, nyduschade av allt salt och vi ska strax ivag och ata en normal middag.
Imorgon eller dagen efter reser vi vidare mot Goa . Bilder kommer snart!
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Andaman Islands

        DATUM: 2012-01-17 TID: 09:40:55

Pa baten over till Havelock


Ett forsta mote med beach nr 7




Julaftonskvall









Alskade hangmatta


Grilla egen fisk pa stranden




Del av gammal bat som vi rakade hitta under sanden pa en strand
"Radiohjalpen & Erikshjalpen Sweden"


Dykdags!









Det var lite bilder fran on Havelock. Fler bilder kommer!
8 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Bilder!

        DATUM: 2012-01-17 TID: 09:11:17













Helig ko med extra ben







Kamelsafari


Vart rum i Curi




Gatorna i Jaisalmer


Fortet i Jodphur


Pa besok i liten by


Taj Mahal


Pa taget till Varanasi


Kvallsritualer vid Ganges


Rakad med heligt vatten fran Ganges-floden


Helig man vid den heliga floden


Sjanker heligt ljus for var saknade Victor i Ganges




En ISKALL vantan pa taget mot Calkutta


Sjuka pa hostelrum i Calkutta


Josse varmer liten gatuflicka



Im a taxidriver in Cal-cu-ta!


2 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Banjara Basti

        DATUM: 2012-01-17 TID: 07:11:41
Att aterigen fa komma till Banjara var obeskrivligt. Hjartat rusade, en stor klump i halsen och en san gladje att fa komma tillbaka samt att fa visa Fredrik de barn jag lart mig att alska sa starkt.


Ett kart forsta aterseende



Josse latsas vara gift



Barnen alskade Fredrik fran forsta stund









Vackra Bindia



Banan utdelning




Frukostdags


Banjara-kvinna



Underbart att fa traffa Litri och Piirti igen - karlek




Gamla vanner



Nytvattad sotnos


Skola




Fredrik med sin Korinhoor














Lilla Abisek








INDIAN DRESSING









4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Bilder!

        DATUM: 2012-01-17 TID: 05:40:30
Antligen kommer lite bilder, eftersom det gatt ett tag sa borjar jag med forsta delen av resan och fortsatter att ladda upp resten sa smaning om.





Delhi - henna-attack





Lotustemplet Delhi










Vi stotte pa en fin elefant i Jaipur






Matt till mina klader






Fredrik och var kara chaffor Rakesh (indisk wiskey)






Josse matar apa
0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Neil island

        DATUM: 2012-01-15 TID: 12:58:38
Vi har haft ett par jatte fina dagar pa Neil island, en o som ligger strax bortom Havelock. Det ar jatte fint! Vi upptackte on pa en liten motorcykel som vi fick lana av en dansk och hade det jatte mysigt. Vi samlar snackor och kor egna halsband och armband. Jag har dreads i haret och bade jag och fredrik ar fulla av myggbett.
Dagarna har pa andamanerna gar otroligt fort. Det blir morkt runt 17.00 och man gor absolut INGENTING. Dagarna, vaknar tidigt, ligger pa stranden eller ater frukost, oj sen helt plotsligt ar det morkt och planerna pa vad man ska gora darnast existerar inte alls. Vi har haft en manad av ren avslappning och rent o-liv.
Dykcertifikatet avklarades pa cirka 3-4 dagar och vi ALSKAR verkligen att dyka sa det kommer nog bli manga fler dyk under resans gang.
Imorgon den 16e aker vi till chennai med flyg, samma dag tar vi taget ner till Mangalore som ligger i sodra indien, planen ar att hamna i Gokarna som ligger strax under Goa. Det kanns skittrist att lamna dessa vackra paradis-oar men nu ar det dags for nya aventyr.
Jag ska aldeles nar som helst ladda upp lite bilder, HALL UT!!
Ha det bra allihopa!
2 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Kvar pa Havelock

        DATUM: 2012-01-05 TID: 14:32:18
Hej alla!
Som nagra av er vet har vi haft en cyklon  pa besok har pa Andamanerna. Detta medforde att ingen kom till eller ifran oarna, bensinen och barsen tog slut, likasa aggen och brodet. Det var lite kaos for nagra dagar men allt ar lugnt och nu har solen skinit i flera dagar.

Vi skulle egentligen ha akt vidare till Chennai den 3e med bestamde oss for att stanna kvar har.
Vi vill passa pa att tacka for en valdigt passande julklapp fran Fredriks mamma och pappa (tack mamma och pappa!!) som gav oss tva extra veckor har i paradiset plus ett kommande dykcertifikat. TACK!!


Vi aker harifran den 16e da vart visum gar ut och aker sen vidare som planerat mot chennai och Kerala.

Vi ar asbruna och asglada och vi gissar att temperaturen ligger runt 35 i skuggan. Ganska nice! Bilder kommer nar vi ar mer i civilisationen.

Vi saknar er, jobbigt att ni inte ar i paradiset som vi ar :)

Glom inte heller att ni kan skicka meddelande till bada vara mobiler, det ar sa gott som GRATIS for er och det gor oss JATTE GLADA att fa.

ALSKAR ER!
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink