Ö-liv i Kambodja

        DATUM: 2012-03-28 TID: 15:02:29
Efter en 12 timmar mardröms bussresa med berusade snyftande prostituerade kambodjanska tjejer, trasiga säoten och en kacklande och stinkande kyckling i koppel, kom vi tillsist fram i Sihanoukville tidigt på morgonen den 16/3.
Vi tog varsin moppetaxi direkt till hamnen, där vi bokade båtbiljetter ut till ön Koh ta Kiev, där vi fått höra att det ska finnas ett jättemysigt ställe med träkojor å god mat. Men väl framma undrar vi var sjutton vi hamnat. Trädkojorna är halvruttna och saknar väggar och stället känns nästan övergivet. Dessutom vill dom ha 25usd per natt! Glöm det! Vi går bort från djunglen och ut på stranden där vi hittar 5 jättefina bungalows med badrum och kanon utsikt. Människorna här är trevliga och vi får ner priset från 25 till 15 usd, i utbyte mot att vi lovar å svär att inte säga nått om det till ev nya gäster.

Vi trivs kanonbra från första stund och kommer genast bra överrens med allt i allo fixarn Mao, som är den enda som pratar engelska. Han gör allt för att vi ska trivas, fixar brasor på stranden, tar med oss på fisketurer och lagar förstklassig mat. Under större tiden här är vi dom enda turisterna och det är skönt.

Efter ett par dagar börjar vi försöka lära oss lite khemer så vi kan göra oss lite mer förstådda med Maos "boss" Lai och hennen brorson Chorsorl. Alla är jätteglada och trevliga och vi känner oss snart som en del i "familjen".
Efter 10 dagar är det dax för oss att säga hejdå och röra oss vidare mot Borneo. Vi blir bjudna på Fredriks favorit lunch, "dubbel" bananpankaka innan vi hoppar i båten och drar iväg. Känns tråkigt att lämna alla men "the show must go on" som dom säger i fimerna.
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkKommentarer
Postat av: Cattis

Det ser helt underbart ut! Men vilka bett Fredrik har fått på ryggen! Stackarn! Här hemma har vi fått tillbaka snövädret och blåsten. Riktigt aprilväder! Usch! Så njut av solen och värmen. Längtar efter er! Kommer ni hem till 1 juni och Emmas student?

Kram Cattis

2012-03-31 @ 07:48:39
Postat av: Mamsen

Fina bilder (förutom ormen), förstår att ni har det underbart med väder och upplevelser!

Snart har vi påsk och kylan har tyvärr återvänt. Hann hitta både tussilago och blåsippor innan, hoppas att de inte fryser ihjäl.

Nu har ni varit borta väldigt länge! Saknar er så mycket!

Max växer och mår bra. Var barnvakt hela dagen igår det var så mysigt.

Ska till Vilma i slutet av veckan, alltid roligt!

Tänker på er och hoppas ni fortsätter att vara friska.

Många stora kramar från mamma

2012-04-02 @ 09:17:12
Postat av: Mamsen

Borneo.. låter väldigt spännande, nästan som en saga!

Spännande att höra hur det är där.

Kramar igen mamma

2012-04-02 @ 09:22:08
Postat av: Syster Yster

Härliga bilder som alltid :)

Fast Fredriks rygg såg inte skön ut! Usch!

Söt orm, fick mig att tänka på Oz :)Max mår bra, fast just nu är han lite förkyld, hostar och snorar. Ska på 2 månaders koll i morgon så får kolla upp det då.Vädret har gått från underbar vår med 16 grader i skuggan, till minusgrader och stormvindar. Fast det är ju bara början på April så våren kommer nog ändå :)Glöm inte att komma hem i tid för att fira mig, det blir kryssning helgen 2-3e juni!

Gammel-syster blir ju 30!!! Det du :-PHa det bra nu och fortsätt ta hand om varandra!LOVE U LOTS!

2012-04-03 @ 00:27:48
URL: http://feie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback