Någon gång, någonstans, möts vi åter igen.

        DATUM: 2009-07-26 TID: 22:27:04


När jag kom hem från Grekland så åkte jag direkt till Victors plats.
Där fick jag se den finaste stenen i hela vida världen.

Äntligen är Victors plats fulländad.


Saknaden blir större för varje dag och chocken lägger sig mer och mer.
Det overkliga blir mer och mer till en verklighet.
Nu börjar jag försöka inse vad som faktiskt har drabbat vår familj.
Nu måste jag börja försöka förstå.7 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink.

        DATUM: 2009-07-13 TID: 22:17:55


3 manader imorgon. Tre hemska manader utan Victor.


Jah hoppas att nagon kan aka förbi graven och blasa en ballong och skriva att den ar fran moster josse och att hon saknar sin prins. 
7 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkLondon

        DATUM: 2009-07-13 TID: 20:11:30
London city är mysigt pa manga sätt och vis, gamla balla byggnader, massor av kladstilar, manniskor, musik, shopping.
Vore det alltid sommar har sa ar det definitivt ett stalle som jag skulle kunna flytta till.
Igar sa var vi pa en pub for att ata middag och ta en cider eller tva. Puben hade uteservering dit folk fick ta med sina husdjur, underbart stalle. Vi satte oss vid ett bord och bestallde in varsin maltid och cider, det tog inte lang tid tills tva killar kom och slog sig ned, de ville att vi skulle spela "scrabblers" med dem vilket var ett erbjudande vi mer än gärna antog. Det visade sig att dessa killar ocksa jobbade pa puben sa alla drinkar var gratis plus att de skulle ha en liten "efterfest" efter puben stangt för allmanheten. Det blev en helkvall med privat liveband bara for oss och goda drinkar (vilka vi än ville ha) och ett massa "scrabblers" spelande. Jätte mysigt verkligen!

Idag hände nagot intressant, eller kanske inte direkt intressant, men nagot väldigt pinsamt, hemskt, roligt, skrattretande, och PATETISKT pa samma gang. Jag och Bianca var pa ett shoppingcenter fullproppat med shopping galna manniskor. Jag hittade ett par solglasögon för 12 kronor och ett gult linne, thats it! Men kön var ungefär 18 kilometer lang sa jag lade undan mina fynd och vi gick ut fran butiken. Nar jag gatt nagra meter sa tar nagon tag i min arm. Security-vakten drar med mig in igen och Bianca följer chockad efter oss. "You know what you have done girl", sager den laskiga vakten och jag fragar vad i hela fridens namn han pratar om. Jo han bad mig öppna min apoteks pase och dar i hade jag rakat lagga det ena paret solglasögon tillsammans med mina egna. De ser nastan identiska ut och jag börjar första missförstandet. Det tror att jag stulit fran affaren. Jag och Bianca börjar ju förstass att skratta högt och försöker förklara situationen, men nej, om jag inte erkännde att jag försökt att stjäla dem sa skulle de kontakta polisen och göra en anmälan, eller sa skulle jag bli kvar i timtals tills jag erkännde. vi satt i förhörsrummet och försökte förklara oss i säkert en timme, MINST. Sa jag hade inte sa mycket val an att erkanna nagot som jag absolut inte menat att göra, haha!

PINSAMT!  

Bianca och jag kände oss som tva brottslingar nar vi leddes ut ur affaren av varsin security-guard gratandes av skrattattacker. Herregud vilken pärs.Nästa destination: Grekland
0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkAmsterdam

        DATUM: 2009-07-09 TID: 20:00:31

Klockan är 06.30 och vi sitter äntligen på planet som strax ska avgå från Arlanda flygplats, destination Amsterdam. Jag och D tittar på varandra och tänker förmodligen på samma sak, undrar om vi får någon mat på planet? Båda har varit uppe sedan 02.30 och har bara fått några timmars sömn var, vi är utmattade och utsvultna. En stund efter att planet har lyft så kännar jag en doft av kaffe, det vattnas i munnen och D har varit och tagit reda på om vi får något i magen. När matvagnarna börjar rulla så serveras vi hett kaffe med två smörgåsar som vi snabbt slänger i oss.
Flygresan går rätt fort men tyvärr så blir det ingen sömn för oss, ingen av oss vågar somna ifall att vi skulle få kakor till efterrätt, vilket vi aldrig i livet skulle vilja missa.


Vi kommer fram till Amsterdam flygplats Shiphol vid 9 tiden. Vi sätter oss på ett tåg som ska gå in mot staden och sen är vi där. Hjälp! D tittar på mig, herrgud hur ska vi korsa vägarna u tan att bli påkörda? Cyklar, cykeltaxi, cykelseightseeng, cyklande turister, cyklande holländare, överallt!
Vi får på måfå kasta oss ut i gatan och försöka undvika de hysteriskt plingande cyklarna medans vi svettigt lyckas ta oss över gatorna fram till vårat hostel, The Bulldog (ligger precis vid kanalen vid redlight d). Vi konstanterar fort att det ser trevligt ut, mysig restaurang och shysst coffeeshop. Den trevliga receptionisten ger oss det trevliga beskedet att vi inte får checka in tills den trevliga tiden 15.30, så vi har inte så mycket mer val än att slänga av oss våra trevliga ryggsäckarna i ett rum och bege oss ut på stan.


D ser ut som hon är i chock där vi promenerar fram längs rökiga gator, lustiga typer och roliga coffeeshops längs Red light District. Jag kan självklart inte sluta skratta utan vill mer än gärna gå in i alla roliga affärer och prata med de flesta jag möter. Efter ett tag börjar D vänja sig vid det sjuka Amsterdam och vi börjar bege oss tillbaka till vårt hostel. Vi tar en kaffe på vårt coffeshop brevid kanalen då D plötsligt tar tag i min hand och väser åt mig: "this is nuts! That old man in that window is about to start a sexshow, i cant handle this, its too much for me, i want to go away, i dont want to be in Amsterdam". Jag skrattar så mycket tills jag nästan kissar på mig då jag förstår att denna man som precis ska ge vår gata en "sexshow" inte ALLS ska klä av sig naken, han kör bara lite yoga i kallingarna med öppet fönster.
Tillslut får vi checka in och gå upp på rummet. Vi delar ett 8-bädds rum med fem andra killar. En finsk, en argentinare, en sydafrikanare och två greker/New York-bor. Vi kommer allihopa vädligt bra överänns och rummet och resten av hostelet är över förväntan. Första kvällen så skriver vi upp oss på en såkallad "Clubcrawl", det går ut på att möta upp andra vandrarhem och hostels för att sedan ge sig ut på en klubbrunda med gratis shots tills sent in på natten.
Både jag och D hade det jätte kul båda två och vi lärde känna extremt mycket underbara människor från hela världen.


Följande dagar så hängde vi mycket med folk från Bulldog, speciellt så fattade vi tycke för våra två "GNB", grekiska-newyorkbor. De var trevliga, kunde uppföra sig och var redo för de värsta äventyren vi kunde komma på. Perfekt!
Vi åkte till Heineken Brewery på ölprovning, lärde oss att koka öl och massa andra superintressanta saker, jag ville personligen hellre se Anne Franks museum men ICKE. Varken D eller grabbarna hade knappt hört talas om någon Anne Frank, som allt de visste något om var att flickan tydligen gömde sig någonstans för länge sedan, suck..

Sista kvällen i Amsterdam gick vi till en argentinsk steakhouse. Vi beställde in ett mycket fint vitt vin till våra rökta tiger-räkor och goda mozzarellabasilikatomat-sallad och till huvudrätt drack vi ett underbart rött vin till varsin stor stek, grillade grönsaker, marinerade champinjoner och grillad majskolv.
Till efterrätt så drack killarna konjak medans vi tjejer åt en riktig choklad-efterätt, chokladmousse, chokladglass och chokladkaka. Det var dyrt men värt det, jag har lovat mig själv att försöka snåla mkt med mat och annat så att jag åtminstone EN gång i veckan kommer få en lyxig måltid i mig. Det är det värt!

 

Denna resas mest sagda mening är: "thats funny", "he´s funny", "this is funny" och "funny, very funny".

Några dagar i Amsterdam har verkligen inte varit helt fel, men att resa hit en gång per år räcker nog mer än väl tror jag.
För lite sömn, för lite tankar, för mycket av det andra goda.Nästa destination: London.

          
1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalinksummer-time

        DATUM: 2009-07-05 TID: 18:54:24
Nu har jag inte skrivit på ett antal veckor. Jag har både legat i sängen för halsböld (jätte trevligt jag vet) men så har ju jag haft finbesök av mina australienserskor. Vi har haft det underbart, badat, festat, åkt ut i skärgården, ätit underbar mat, och haft massa underbara stunder.

I Torsdags gav sig en av dem iväg för att åka vidare till spanien men imorgon så åker jag och Deanna till Amsterdam för att ha några spännande dagar i staden där allt händer. Flyget går vid sextiden så det blir en tidig kväll ikväll.

Nu är det iaf semester och jag kommer att skriva när jag får tillfälle, eller när jag kommer hem emellan Amsterdam och Grekland. Vi får se. Fortsatt trevlig semester, för det tänker jag ha :)

Kramar Josse
0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink