En dag i skolan

        DATUM: 2010-03-18 TID: 08:21:51


Pa morgonen sa gar vi ut i byn och samlar ihop alla barnen for att sen stalla dom i tva eller tre stycken led. Darefter tvattar vi deras hander och ansikt med vatten och tval som vi har med oss.
Sen ar det dags for morgon-bon. Alla barnen radar upp sig och sjunger tillsammans med oss till den allsmaktige Gud att skydda dom fran ondska och att inte kanna hat mot dem som har det battre an dem utan att istallet gora dem till starka manniskor.







Efter morgon bon samt nationalsang sa ar det dags for frukost. Vi ger dem ofta ris med lite gronsaker i eller en chapati med lite dipp till. Efter det far de rada upp sig for att fa en tandborste med tandkram var. Det tackar de aldrig nej till :)


Medans barnen borstar tanderna sa gar vi lediga volontarer runt och fixar till vara klass rum. Min klass sitter ju under ett trad sa da behovs matta, pall for larare och en blackboard for barnen. Sen borjar var lektion. Startar alltid med upprop och sen sa gar vi igenom veckodagarna. De lar sig valdigt langsamt med man far ha talamod.

Jag har borjat ha bildlektioner med barnen och kopt in vattenfarger och det ar valdigt populart.







Efter lektion blir det skoj och lek tills det ar dags att aka hem. Ibland stannar vissa av oss langre pa ftermiddagarna men nu borjar det bli sa varmt att vi aker hem lite tidigare.

 

1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Kommentarer
Postat av: mamsen

Väldigt kul att se hur en skoldag ser ut hos er!

Verkar välplanerad och strukturerad.

Barnen ser så stolta ut när de visar upp sina teckningar!Bra ide med vattenfärger.

Berätta, om de går, att vi kan se det i Sverige. Försök hitta en karta och visa var Indien ligger och var Sverige ligger, då blir det geografi också.

Du är duktig!

Älskar Dig!

Många kramar din mamma

2010-03-22 @ 19:43:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback