.

        DATUM: 2009-02-27 TID: 19:44:37
Två män blev brutalt avrättade utanför mitt hotell för några dagar sedan.

Skjutna bakifrån i huvudet helt utan anledning.

Sjuk värld vi lever i..
RIP
2 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkGO GO GO

        DATUM: 2009-02-26 TID: 01:14:52

Tisdag kväll

Igår hade jag en underbar kväll/natt. Basketmatchen var super-skoj och det visade sig också vara Mardi Gras (fettisdagen, Fat Tuesdag) denna kväll. Basketmatchen, stor snygg arena som var absolut fullsatt. Många skrikande fans och ett mycket sexigt Cleveland Cavaliers lag. Mycket underhållning för Josie. 
VI VANN!! Så efter matchen så skulle vi ut och fira vår vinst.


Eftersom det var Mardi Gras firande ute på gatorna så fick jag många halsband hängda runt min hals (jag var jätte stolt) i alla möjliga färger. Jag blev lika överlycklig varje gång jag fick ett halsband och jag behövde inte visa brösten en enda gång (!!!).Jag dansade bort säkert 30 öl och 15 drinkar då jag went crazy on the dancefloor.
Det behövdes efter en kväll full av billig öl, korv med bröd, och såkallade "festival-drinkar till extra pris". Det var en mycket amerikansk speciell upplevelse igår kväll. Jag har också lärt mig, amerikaner äter mycket ost, till ALLT.
*Mardi Gras.
Betyder "fettisdagen" på franska. Ett inslag av karnevalen är att man kastar pärlhalsband åt personer som visar bröst eller penis, och det har blivit en sport att fånga så många halsband som möjligt.1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkSista veckan, Amish och Basket

        DATUM: 2009-02-24 TID: 19:52:34
Last week in the states (for now)
Jag är nu inne på sista veckan i USA. Lite mer än en månad har nu gått och jag har haft det, ja jag antar att jag kan säga att jag har haft det toppen. Jag har gjort otroligt mycket och fått vänner jag vill se till stannar i mitt liv.
Många erfaranheter, mycket lärdom, massa onyttig mat och massa partaj.

De senaste dagarna har jag haft fullt upp, var ute Fredag Lördag Söndag och träffade massa skönt folk, lärt mig dansa line-dance, hållit i en riktig pistol (ja mamma, alla här har faktiskt vapen, jag är i USA) som jag fick lära mig att ladda själv, sprungit i en massa affärer med massa barn och en massa Chris, gått på bio (Taken) och blivit proffs på Amish-religionen.

Amish.
Amish-folket finns överallt på sjukhuset, då hela församlingen bor på sjukhuset om någon av dem läggs in (!!).
Jag och Bibi har under flera veckors tid tagit mod till oss för att gå och prata med dem (det ska tydligen vara oförskämt att göra det), men vi tog risken av att bli hatade av en hel församling och förklarade att vi var från Sverige och nyfikna på deras religion. De såg misstänksamt på oss, men lät oss ställa våra frågor. SÅ COOLT!
Jag lärde mig:

-Alla Amish bär huvudbonad, män hatt, kvinnor sjal (typ).
-Bara gifta män får ha skägg.
-Knappar är förbjudna.
-De klipper sig i pottfrisyr helt utan anledning.
-Barnens dockor har inga ansikten (??).
-De får själva välja om de vill joina Amish-församlingen vid 17 års ålder. Mycket få ungdomar väljer att inte göra det. (typ en på mijarden eller nåt.)
-Männen bestämmer.
-Kvinnor FÅR jobba och de flesta gör det genom att sälja ost, skinka, bröd etc.
-Bor det en ogift kvinna i ett hus så måste gardinerna i huset vara dragna åt sidan (??).
-De talar en slags tyska.
-De FÅR åka bil, men ej äga en eller köra en, de FÅR se på tv, men ej äga en, de FÅR äta godis etc, men ej köpa det.


Fråga mig vad som helst, för jag vet förmodligen allt. Oh Yes! :D


Cavs VS Grisslies Tonight at 7.00 - Quicken Loans Arena
Ikväll ska jag på basketmatch med några kompisar. Cleveland Cavaliers - Memphis Grisslies. Det kommer bli så sjukt kul. Jag har altid velat gå på en stor amerikansk basketmatch, jag tror att stämningen är underbar och att det kommer bli jätte kul. Vad har man på sig? Äh typ som om jag skulle bry mig.. Efteråt så drar alla ut på stan. Vet ej vart vi kommer hamna men det blir nog kul som vanligt. Lovar att ta MASSOR av bilder så ni får se hur det var.

EXITED!!!!! THANK U CHRISTIAN FOR TAKING ME!!!! 
1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalinksum pic

        DATUM: 2009-02-21 TID: 17:18:45

-JOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIE-
-JOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIEJOSIE-
3 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink"Her face is a map of the world"

        DATUM: 2009-02-20 TID: 05:26:38


Nu är det bestämt. Jag stannar en vecka till i staterna. Kommer troligtvis måndagen den 2:a mars. Det känns helt okej att stanna en vecka till. Jag trivs ju bra här men jag var ju så inställd på att få träffa Victor nu nästa vecka. Har verkligen längtat så efter det. Men men så är det. Jag behövs nog bättre här hos Herman och hans familj.

Operation har gått bra vad vi vet hittills. Han är förvånansvärt pigg och lyckades till och med ta sig en åktur i rullstolen ner till "evighetsmaskinen" (en uppfinning som har massa olika banor med bollar som rullas och kastas kors och tvärs utan att någonsin stanna, jätte-ballt!) och han köpte sig en vacker ring nere i kafeterians "smyckes-hörna".
Han har gått igenom extremt mycket och har haft det otroligt tufft de senaste veckorna. Det kändes skönt att få se honom le och skratta idag, jag trodde att han inte skulle vara kapabel till det.

Hittills.
Jag har haft en rolig och lärorik resa hittills. Är glad för alla nya människor jag lär känna och på så sätt få göra roliga saker hela tiden. För några dagar sen så sken solen och det var underbart vår-väder ute. Jag och Chris åkte ned till sjön (Lake Eire, som ser ut som ett hav.) och jag köpte med mig en haselnöts-latte som jag drack sittandes vid kajen och såg ut över vattnet. Jag fick riktiga vår-känslor och längtade starkt efter mera värme. Vi gick och såg på Rock n roll Hall Of Fame och dansade lite utanför till massa skön gammal rock-musik. Underbar dag!


MAP-ROOM, CLEVELAND.
Mysig liten bar. Det roliga med Map-room är att det finns prylar och inredning från olika delar av hela världen. På så sätt blir känslan där inne oslagbar. Musiken spelas från en gammeldags Juke-Box och min favorit plats är i soffan framför den stora brasan. Där kan jag sitta i flera timmar och bara prata strunt över några öl. Det finns massor att titta på, olika tavlor av olika slag, en gammal telefon-kiosk, en motorcykel, ett flygplan som hänger ned från taket. Graffitti på väggarna av olika utsikter, statyer, skyltar etc. Det är mitt nya häng-ställe. Önskar så att det fanns något liknande i Sverige. Det enda jag kan jämföra med är mitt tycke för Harry B James i Sthlm där jag spenderade många kvällar förra sommaren.
I like alot.

Men snart är jag hemma igen. Bäst att passa på att njuta av tillvaron bäst jag kan. Snart blir det dags för de gamla vanorna och rutinerna i Sverige igen. Ser inte direkt fram emot det..

<3    

0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkTuff decision to make.

        DATUM: 2009-02-17 TID: 02:32:24
Hej allihopa.
Hermans operation är på Onsdag och vi har fått reda på att han kommer förlora rörligheten på högersida av kroppen och kommer att vara i sämre skick än väntat, efter operation.
Familjen Nahnfeldt kommer att få skjuta fram sin hemresa, och nu frågar de även mig om jag skulle kunna tänka mig att skjuta upp min hemresa med en till två veckor. Jag blev rätt upprörd eftersom jag sett fram emot att komma hem till Victor så länge nu men jag vill ändå höra era åsikter och vad i tycker jag ska göra. Victor är ju faktiskt den ENDA anledning till att jag vill komma hem annars trivs jag ju med att vara ifrån Sverige-landet.
Hoppas jag får några goda råd av er nu för ja behöver er vid detta tillfälle!!

När jag kommer hem så kommer jag vara ledig från jobbet 1-1,1/2 vecka så då kan jag ju passa på att träffa er alla. Hör av er så fort ni kan så jag hinner bestämma mig.

Älskar er!
7 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkBig city life.

        DATUM: 2009-02-13 TID: 02:07:04
Mina dagar.
Idag kom jag på mig själv när jag var ute och promenerade längs Euclid Ave, fasen vad glad jag måste se ut.
Jag tycker banne mig att allt är skit-coolt och jag ler som en dåre åt varje människa som jag möter.

Några saker som gör mig till den udda svenska flicka som jag är:

*Jag älskar röken som kommer upp ur trottoaren och jag går alltid en liten omväg för att kunna gå rakt igenom röken och låtsas att jag är i nån ball Carrie Underwood musik-video.
*Jag avgudar alla yellow-cabs och alla vrålåk som står parkerade längs gatan.
*Jag är med största sannolikhet den enda som stannar och pratar med den galne blinde uteliggare som alltid står utanför Subway och hallucinerar.
*Jag tycker att alla trafikjus ser über-balla ut och jag vill ta kort på varje vatten-post jag passerar.
*Jag älskar utsikten från Cleveland Bridge, fastän den blickar ut över en ombyggnads plats av en gammal soptipp, typ.
*Jag spenderar pengar på att åka taxi, bara för att få höra taxi-chafförernas as-balla dialekt, jag fattar inget av det de säger!

Mitt leende blir bredare för varje steg jag tar i stan.
Jag promenerar gatan fram med randiga vantar, converse, slitna jeans, supertrassligt hår och en latte i handen.
 
"Oh Yeah Baby, i can feel the groove".

Alla tycker säkert jag är världens tönt med mitt stora flin och med mina små jubelrop varje gång solen tittar fram men JAG anser att jag skänker världen en coolhet den aldrig nånsin har skådat, för just nu skänker världen mig en coolhet jag aldrig lagt märke till. I LOVE IT!

Kvälls tid.
Det är då mina naglar lyser rosa, mina ögon är härligt sotiga, klackarna på och håret utsläppt, det är dags för stan att förbereda sig för här kommer jag, visserligen i jeans och t-shirt, men fortfarande världens coolaste tjej i världens coolaste värld. Jag går igenom röken som kommer upp från trottoaren (eller avloppen), jag har ett leende på läpparna (de jag har), men jag har dock inget å dricka i handen, det är tydligen dödsstraff (eller nåt) om man dricker "in public" i staterna.
I still love it!  

6 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkRegn i Cleveland.

        DATUM: 2009-02-11 TID: 16:12:40
Sen jag kom hit har det varit (för det mesta) strålande väder. Idag är det så grått och deprimerande så att en elefant-röv hade varit mer roande. Herman lades imorse in för operation. Jag som är fortfarande sjuk är hemma med de andra barnen. Vi äter god frukost och ser på Scooby Doo på TV. Rätt så mysigt faktiskt, vi får se hur länge stämningen varar..

Nu har jag kollat upp när jag kommer hem till Sverige, det blir den underbara 24e Fabruari klockan 07.50 på morgonen.
VEM KAN HÄMTA MIG? VEM KAN HÄMTA MIG? VEM KAN HÄMTA MIG? VEM KAN HÄMTA MIG?

Jag har hittills under min vistelse här läst 2 stycken böcker. Den ena är Marley & Jag (påtvingat av mina hundälskande systrar), och "I en annan del av Bromma", av Martina Haag. När jag lästa "I en annan del av Bromma" så skrattade jag så jag grät. Det var en del i den boken som var så otroligt likt mina egna tankar. Något som jag sjäv skulle kunna ha skrivit, eller sagt, eller tänkt.. Ni som käner mig väl, vet vad jag menar.

Huvudpersonen i boken sitter på pendeltåget en dag påväg hem från jobbet.

"Jag sitter mitt emot en tant som konstant pratar aldeles för högt i sin mobil telefon. Jag blir mer och mer irriterad eftersom hon inte ens kan höra sina egna tankar där på tåget. Tanten lägger äntligen på. Hon tittar på mig och ler. Jag tänker verkligen inte le tillbaks. Hon kan gott få känna att hon förstört resan för en medpassagerare med sitt telefonskrikande. Jag stirrar argt på henne. Tanten tittar ledset ner i golvet. Nu hänger hon med huvudet som en sorgsen tulpan. Men vänta lite här nu. Har jag blivit en tjurig typ som vägrar le mot en gammal tant, bara för att hon ska lära sig till nästa gång att inte prata så otroligt högs i sin mobiltelefon? Borde jag inte vara förlåtande och vänlig istället och sprida lite glädje i tunnelbanans kalla ljus?
Stackars lilla tant. Hon kanske pratade med sin endaste vän. Som hör lite dåligt. Sin enda stackars döva vän som snart ska dö. Och nu hade skriktanten kanske varit ute i affärer och letat efter en sista present till sin vän. Nej! Det kanske till och med var en gravsten. En mörkgrå med guldskrift: "Här vilar min vän, lilla Henrietta", eller vad hon nu heter.
Och under texten så har man huggit ur Henriettas profil i silhuett. ÅNEJ!
Jag bestämmer mig för att le tillbaks och ska precis luta mig fram för att klappa tanten på handen då hon reser sig för att kliva av.
- Hejdå och LYCKA TIIILL!!, ropar jag så snällt jag kan men hon vänder sig inte ens om och ser åt mitt håll."  
Oh dear. Som hämtat ur mitt liv :D

Boken "Marley och Jag" var också helt underbar. Nu längtar jag tills den kommer ut på bio. Då blir det systramys, cant wait!


2 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalinksjuk på en måndag. Fy Farao!

        DATUM: 2009-02-09 TID: 21:15:11
Här sitter jag med feber. Ingen tar hand om mig, Jag är aldeles aldeles ensam. Orkar inte laga mat. Orkar inte duscha.
Har haft en rolig helg. I lördags var vi återigen ute på Barroom. Jag hade skitkul och hittade ett rum som spelade massa ABBA-musik. Väldigt passande måste jag säga. Ingen där visste att de var svenskar när jag sa det till dem. Wierd.

Orkar som sagt inte skriva så mkt pågrund av feber med jag laddar upp några bilder så ni kan få se vad jag pysslar med.

Koka ägg!8 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkFunderar.

        DATUM: 2009-02-06 TID: 22:46:45
Nu börjar det komma igen. Den där känslan som jag får aldeles för ofta. Den där panik liknande kvävande känslan som är så bekant. Mina tankar handlar hela tiden om att få åtrigen fly Sverige.

Sverige, mitt älskade hemland som jag borde tycka bättre om än vad jag egentligen gör. Landet som jag jämt längtar bort från. Det är ju faktiskt inte min grej med snö och slask, Kalles Kaviar och granar. Jag är trött på att det enda sättet att ha kul är att spendera helgerna på Rilles i Bålsta eller GC och Alex i K-ängen. JAG VILL INTE!!!
Jag vill inte bo i en källare (där man alltid fryser) där jag växte upp. Jag vill inte att veckans mest spännande höjdpunkt är att ICA har extra pris på kycklingfilé.

Planerna hopar sig. Ideérna rullar. Jag håller just på nu att bestämma mig. Det lutar åt Kalifornien.

Rätt så mycket faktiskt.. 
5 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink.

        DATUM: 2009-02-06 TID: 22:24:55
Nu har jag inte skrivit på några dagar så jag ska försöka uppdatera er bäst jag kan om vad som hänt mig under veckans gång. 

Den här helgen har varit mkt fartfylld. I lördags så blev jag upphämtad vid nio-tiden på kvällen och hemkörd till några killar som bodde i världens snyggaste lägenhet. De måste ha vart gay, för bra för att vara sant. Vi satt där och lärde känna varandra, drack lite drinkar, och bara hade det trevligt. Senare på kvällen åkte vi till en klubb som hette Bar-Room. Oh YES, jag hade skitkul. Jätte bra musik, utomhus-eldar (där man kunde värma sig om man ville förgifta sig lite), 4 barer, och skitsköna människor. Jag börjar faktiskt trivas här. Alla är så otroligt trevliga, ÄVEN det kvinnliga könet.
Natten blev sen men morgonen därefter så var jag uppe vid niotiden och begav mig iväg på Basketmatch samt shopping tillsammans med Chris.

Söndag.
Åkte till ett highschool där hans lilla brorsdotter skulle spela basketmatch. De var så söta tjejerna som sprang över planen som dårar. Jag lär aldrig börja spela basket... Det var det jag lärde mig..

Resten av veckan har jag bara jobbat. igår Torsdag var vi på Naturhistoriska Museet i Cleveland. Det var intressant med massor att se. Det var en dag fylld av sönderfrusna tår, liftande, och en hel svensk familj på villovägar i USA.
 
0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink