Andamanerna

        DATUM: 2011-12-23 TID: 06:14:14
Att anlanda fran en kaotisk stad som Calcutta till ett tropiskt o-paradis ca 900 km bort var underbart. Direkt efter vi landat i huvudstaden Port Blair tog vi en farga over till on Havelock island. Vi mottes av en fin liten hamn, hoga kokospalmer och STILLHET. Vi har nu de forsta dagarna bott i en fin liten bambuhydda pa stranden. Vi har hyrt en scooter som vi aker pa sma aventyr med, oroa er inte det ar lag pa att ha hjalm och det ar Fredrik som kor.
Vi har hangt pa Asiens finaste strand Radhanagar Beach, dar stracker sig kritvita strander ner till ett turkost klart vatten. Bakom stranden lyser ett klargront sken av djup regnskog. Papegojor flyger och det finns en elefant som ibland tar sig ett dopp i havet. En standig oro och aktsamhet for alla de saltvattens krokodiler som det varnas for overallt. 2010 blev en brittisk tjej uppaten precis dar pa stranden.
Promenader genom djungeln, strandhang pa kvallarna och en perfekt temperatur pa runt 30 + och solbrannan borjar arta sig. Vi ar har i hogsasong s.k.a Peak season men stranderna ar sa gott som tomma.
Pa julafton ska vi unna oss lite finare mat med fisk och skaldjur och dricka ol pa stranden med andra resande livsnjutare framfor en bondfire. Vi ar friska och rena och vi alskar varandra och livet.
Det har later som paradiset och vi ar ratt sa sakra pa att det ar dar vi hamnat.
God jul till er alla fina i familjen och alla vanner. Vi hoppas att ni far en skon jul tillsammans. Vi tanker pa er och alskar er!
6 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Calcutta

        DATUM: 2011-12-19 TID: 09:45:27

Taget skulle kl 21.20 lamna Varanasi, taget kom kl 03.00 och vi var sa frusna och arga dar vi satt pa perrongen, ihopkurade under vara sma filtar. Forseningen sades det ingenting om, det stod ngenting nagonstans utan det var bara att sitta dar tills taget rakade komma in. Formodligen sa hade taget kort vilse i dimman(!!), klaga inte pa SL.
Vi kom fram till Kalkutta kl 19.00 dagen efter istallet for beraknad till kl 11.00. Nar vi gar av taget sa mots vi av en vagg av manniskor. Vi ser pa varandra lite smatt panikslagna med borjar sen preja oss igenom den enorma folkmassan med vara stora ryggsackar. Trangseln tog aldrig slut och den ar fortfarande runt om oss i detta nu tre dagar senare. I Calcutta finns over 15 miljoner invanare och det marks! Gula taxis paminner om Dr Bombays lat om Callicallicutta cuttacutta eyooeyo. Annars ar det ganska charmigt pa nagot konstigt vis .

Var forsta dusch pa en vecka bevittnade hur fororenat landet maste vara. I iskallt vatten forsokte vi skrubba bort lager pa lager av svart smuts som borrat sig in i vara porer. Vattnet fargades gratt och huden sag forstord och sjuk ut.

Vi spenderar lite val mkt pengar. Vi bor pa ett ruckel till hotell dar det knappt finns vatten, vi ater for nastan ingenting, men anda svider det i dagskassan. Kanske beror det pa alla gatubarn som Josse vill kopa kakor, mat och sant at? Eller kanske beror det pa olen som Fredrik vill dricka?

Vi ar bada grymt forkylda och daliga i magen, men annars ar vi glada och haller sams (antar att det ar nagra som undrar). Vi langtar harifran till Andamanerna men insag precis att vi aker dit i den dyraste sasongen av de alla. Vi far se om vi kanske far investera i ett talt och skapa oss ett eget boende i regnskogen eller nat, det lutar at det.. 

Hoppas att ni har det bra nu nar det narmar sig juletider. Vi tycker att det ska bli ganska skont att slippa stressen och julmaten. Vi ska bara ligga i en hangmatta och lasa bocker och lata oss. Ha det fantastiskt till vi hors igen! 

4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Varanasi

        DATUM: 2011-12-16 TID: 06:19:59
Nagra dagar har gatt i den heliga staden Varanasi och ikvall ar det tags att ta taget vidare. Det ar sant som det star i bockerna, att man kan inte riktigt forsta Indien och Indiens kultur utan att besoka denna stad. Har smalter livet och doden tillsammans och folk kommer hit for att leva och folk kommer hit for att do i tron om att renas i hopp om ett battre nasta liv. Har laggs kropparna pa bal och gors till aska som sen laggs i floden Ganges. Detta sker mitt pa gatorna helt oskyddat. Gravida kvinnor, barn och de som blivit bitna av kobra far ej kremeras utan de slangs ned hela i floden invirade i lakan. I floden badar hinduerna och renas av det smutsiga vattnet.

Det tar oss cirka en minuts promenad ner till Ganges-floden for att se likbranningarna. Vi far se hela kroppar laggas pa eldarna. Ben och armar i lagor och tar och fingrar som krullar ihop sig av hettan. Mn kan inte riktigt tro sina ogon att man faktiskt star och ser pa nar en manniska branns upp bara en meter ifran en.

Hela Varanasi skriker mystik och helighet. Heliga man sitter i de langa trapporna med vitmalade ansikten om dreads ner till knana och mumlar. Yogis i djupa meditationer och barn som saljer heliga ljus som folk skickar ivag i floden.  Overallt kliver folk ner i vattnet och tvattar sig. Roken ligger tat. Det ar verkligen mystiskt.


Bade jag och Fredrik har blivit daliga. Magkramper och illamaende. Men idag verkar det battre och det ar skont for nu vantar en 14-16 timmars tagresa till Kalkutta.

Vi hors snart igen!!!! Kramar
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



I Agra

        DATUM: 2011-12-13 TID: 06:39:35
Nu sitter i pa ett internet cafe i Agra. Vi var uppe tidigt imorse och har pa morgonen spanat in vackra Taj Mahal. Vi holl pa att frysa hackarna av oss for har ar det iskall pa natterna. Inte riktigt vad vi hade vantat oss. Annars ar Agra helt vardelost. For mkt manniskor, fattiga sma vanskapta barn och smuts smuts smuts sa langt ogat raker.

Vi har sagt hejda till var kare van Rakesh som kort oss runt hela Rajasthan, det var lite sorligt.

Vi lever fortfarande med radslan att bli sjuka och det har sakta med sakert borjat. Fredrik har magknip och jag mar riktigt illa, men det far man rakna med. Vi langtar bada till havet, den 20e ar dt dags. Annars mar bada jatte bra. Vi ar smustiga och inte sa jatte vackra men det hor till tycker vi.

Inatt aker vi vidare med natt-tag till Varanasi sa i anlander tidigt imorgon bitti.

Jag vagar tyvarr inte ladda upp nagra bilder annu med risken att fa nat virus (man lar sig av sina misstag) men sa fort jag hittar ett respektabelt netplace sa kommer FANTASTISKA bilder.

Ha det toppen allihopa! Manga kramar!
3 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Namaste!

        DATUM: 2011-12-09 TID: 15:30:40
Vi lever och har det toppen!
Vi har spenderat 8 dagar i det kaotiska landet Indien. Det har far bli ett kort inlagg men jag kan iaf beratta att vi tog oss fran Delhi till Jaipur till Sikar dar vi traffade de fantastiska barnen i Banjara Basti . Fredrik blev lika foralskad i barnen som jag ar och det var skit kul att fa visa honom allt. Vi spenderade tre dagar dar och sen bar det av vidare mot Bikaner, sen vidare mot Jaisalmer dar vi stack ut i okenlandskapen och red kameler, och nu sitter jag och skriver pa ett litet internetcafe med en livlig liten gata utanfor.

Turen genom Rajasthan har varit rolig, jobbig, spannande och aslaskig (trafiken).

Vi har konstant paranoia for att bli sjuka. Manga djupa samtal om nar magen borjar leva sitt eget liv. Hjalp!

Vi reser for tillfallet med en chaffor som heter Rakesh. Han tar bra hand om oss, full av energi och ganska sa galen.

Planen framover ar att resa med bil harifran till Jodphur till Pushkar. Sen vidare mot Agra - Varanasi - Gaya - Calkutta med tag. Vi langtar for sen bar det av till havet med strander och avslappning .

Ta hand om varandra darhemma. Vi tanker pa er allihop, hoppas ni fatt sno!

Kramar Josse och Fredrik

5 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink



Time to go!

        DATUM: 2011-12-01 TID: 07:54:41

Äntligen har jag fått igång bloggen!

Ni som läser får bortse från gamla bilder som ligger och skräpar och njuta av mina och Fredriks nya inlägg (mest mina) som jag hoppas blir många.

Kl 13.15 idag går flyget till New Delhi, Indien och vi anländer någon gång på fredag morgon.

Vi tycker båda att den här resan kommer att bli fantastisk och resfebern frodas inne i lägenheten. Vi har slitit som djur för att hinna få ihop pengar under året och stress-nivån de senaste dagarna har varit hög.

ÄNTLIGEN DAGS!!

Någon gång i början av juni är vi beräknade att komma hem, biljett kommer att bokas senare.

Kommer i detta första inlägg säga hur mycket vi kommer att sakna er här hemma. Ni är med oss varje sekund och förhoppningsvis har vi möjlighet att ladda upp mycket bilder under resans gång. Ta hand om varandra!!!! 

Skriv kommentarer här på bloggen (uppskattas vid hemlängtan).

Ha en fantastisk vinter/vår/försommar. Vi älskar Er!!


4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink