Ö-liv i Kambodja

        DATUM: 2012-03-28 TID: 15:02:29
Efter en 12 timmar mardröms bussresa med berusade snyftande prostituerade kambodjanska tjejer, trasiga säoten och en kacklande och stinkande kyckling i koppel, kom vi tillsist fram i Sihanoukville tidigt på morgonen den 16/3.
Vi tog varsin moppetaxi direkt till hamnen, där vi bokade båtbiljetter ut till ön Koh ta Kiev, där vi fått höra att det ska finnas ett jättemysigt ställe med träkojor å god mat. Men väl framma undrar vi var sjutton vi hamnat. Trädkojorna är halvruttna och saknar väggar och stället känns nästan övergivet. Dessutom vill dom ha 25usd per natt! Glöm det! Vi går bort från djunglen och ut på stranden där vi hittar 5 jättefina bungalows med badrum och kanon utsikt. Människorna här är trevliga och vi får ner priset från 25 till 15 usd, i utbyte mot att vi lovar å svär att inte säga nått om det till ev nya gäster.

Vi trivs kanonbra från första stund och kommer genast bra överrens med allt i allo fixarn Mao, som är den enda som pratar engelska. Han gör allt för att vi ska trivas, fixar brasor på stranden, tar med oss på fisketurer och lagar förstklassig mat. Under större tiden här är vi dom enda turisterna och det är skönt.

Efter ett par dagar börjar vi försöka lära oss lite khemer så vi kan göra oss lite mer förstådda med Maos "boss" Lai och hennen brorson Chorsorl. Alla är jätteglada och trevliga och vi känner oss snart som en del i "familjen".
Efter 10 dagar är det dax för oss att säga hejdå och röra oss vidare mot Borneo. Vi blir bjudna på Fredriks favorit lunch, "dubbel" bananpankaka innan vi hoppar i båten och drar iväg. Känns tråkigt att lämna alla men "the show must go on" som dom säger i fimerna.
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkAnkor Wat - Kambodja

        DATUM: 2012-03-28 TID: 13:13:57

0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkLaos

        DATUM: 2012-03-27 TID: 16:56:02
I Laos spenderade vi en natt i staden Pakse och sen en bussresa senare satt vi i flodbåten påväg ut till ön Don Det. Don Det är en av de 4000 öarna och är förbunden med ön Don Khon via en gammal rälsbro från den franska kolonial-tiden. Vi insåg snabbt att denna del av Asien är väääldigt varm och myggrik, men också vacker och mysig. Det säljs dessutom baguetter överallt vilket var ett stort plus för oss. Vi hyrde en bungalow som sträckte sig ut över den flodiga Mekong-floden på höga bräckliga styltor och blev snabbt hemmastadda. Dagarna spenderades på den lilla stranden på öns norra spets där vi låg timtal i floden, drack billig öl, åt baguetter och hyrde kajaker. Som kompensation för öl och bröd ägnade vi ett par dagar på cykelsadeln och tog oss runt de båda öarna aktiva och duktiga som vi är. Vi badade i vattenfall, gick på tempelfestival och såg det mesta som öarna har att erbjuda. Vi fick många sköna dagar på Four Thousand Islands, även om vi bara såg två av dem.

Nedan följer en liten bildkavalkad, enjoy!H
3 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkKoh Ta Kiev

        DATUM: 2012-03-26 TID: 02:36:292 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkKoh Phayam

        DATUM: 2012-03-05 TID: 12:43:40
Vi har haft en fantastisk vecka pa Koh Pahyam, vi har legat pa stranden, i hangmattan, gatt lang-promenad varje morgon, last bocker till forbannelse och bott i vaaaarldens finaste strandhydda for inga pengar alls. Inte manga aker till Koh Phayam och de flesta resebyraer vet inte ens om den lilla paradis-on som ligger ett stenkast fran Burma. Det gor stamningen nastintill perfekt. De stora stranderna, eller snarare DEN stora stranden, ar valdigt gles pa besokare. Tar man en scootertur sa kan man hitta sin egen tomma lilla strandremsa och vill man ha lite halligang sa far man bara ga till en av strandbarerna och ta sig en drink. Annu hittade vi ett stalle dar tiden star still och vi njuter av varje oraknad sekund.


Men nu ar tiden i Thailand snart slut och vi sitter i Ranong och vantar pa bussen som ska ta oss hela langa natten mot Bangkok. Den 7e aker vi in i Laos och dar vantar fler haftiga stallen.


Ps. Det har varit problem med blogg.se, verkar vara nagot virus eller liknande. Klicka bara bort rutan som kommer upp och las iaf. Glom inte att kommentera!!! Vi alskar er!!
2 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink