Lördag med Emil

        DATUM: 2009-11-28 TID: 15:52:23
Idag vaknade jag med ett glatt humör, blev dock lite nedstämd när jag steg upp och möttes av det gråaste tristaste väder man kan tänka sig. Min gamle goda vän Emil ringde och sa att han var i Bålsta så jag tog mig ner till Fridegårds aulan och hjälpte honom i studiorummet när Funkykidz repeterade inför nästa helg. Jag är inget snille när det gäller mixerbord och sånt så min uppgift blev att trycka på PLAY/PAUSE knapparna och jag hade också ansvaret för låtbytena. Jag var mycket begåvad om jag får säga det själv.

Ikväll ska vi fira min kära vän Kaisa som fyllde 22 år i onsdags. Emma kommer hit för att äta en god middag med vin sen så ska vi alla mötas upp nere på bowlinghallen och spela några rundor. Fler uppdateringar om kvällen kommer kanske imorgon.

Ha en mysig lördagskväll nu allihopa!

   
1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkVecka 28

        DATUM: 2009-11-26 TID: 20:52:49


Denna vecka har jag varit mycket effektiv. Det har blivit ett par vändor till COOP och IKEA och jag har hjälpt Rickard att inhandla lite nya saker till sin lägenhet. Eftersom lägenheten är rätt så liten blir det ju svårt att handla rätt så att det inte blir för trångt eller ser för "plottrigt" ut. Men jag har byggt ihop och pysslat på så nu är lägenheten liite mysigare än vad den var innan. Har idag köpt en liten porslinsaktig grej som jag förvandlade till en supersöt adventsljusstake. Jag packade botten med hushållspapper och folie, sen skar jag fyra hål på en pappskiva som jag tröck ned ovanpå packningen. Sen tröck jag i fyra st vita stearinljus så att de satt ordentligt. sen dekorerade jag med vitmossa och små prydnadslingon. Det var kul och blev faktiskt jätte fint, tycker jag iaf! 
Sätter upp bilder på resultaten från veckans gång.

Veckans nyhet: Lillasyster Ida klarade sin uppkörning idag och jag är SÅ stolt över henne. Kommer själv ihåg vilken frihetskänsla det var att sätta sig i bilen utan någon brevid sig, höja stereon och bara köra omkring för sig själv. GRATTIS IDA DU ÄR SÅÅÅ DUKTIG!!! Så ikväll tog vi bilen och åkte till Victors grav för att tända ljus i min nya lykta som jag köpt till honom och som kommer stå där hela vintern.  

   

  

  

3 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalinkmums

        DATUM: 2009-11-23 TID: 20:42:32
Kommer hem från jobbet vid åtta och inser att jag förmodligen lever med världens bästa grabb, städat och fint var det också.
Choklad-ask å Ben n Jerrys. Kan inte bli bättre nu :)

  
1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkGlögg-mys på fel sätt

        DATUM: 2009-11-20 TID: 21:38:53

Det är den 20 november och jag bestämde mig (efter en lång natts längtan) efter att köra en första glöggdrickande kväll. R min älskade rumskompis dricker inte alls glögg, men det blir han tvungen att göra nu framöver då jag kommit in i min årliga glögg-fas. Det trista är då att glöggen blir drucken ur gamla trista kaffekoppar med tretusen liter russin och NOLL mandlar. R ser skeptisk ut då han tar sina första klunkar och säger "det här får man nog vänja sig vid". Jag är iaf nöjd med min starkvinsglögg å mitt IDOL-mys. 

Ha en mysig Fredag! 

   
2 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink19/11

        DATUM: 2009-11-19 TID: 16:04:48
Snart är ännu en vecka slut. Nu närmar sig helgen äntligen och jag har inga planer alls. På grund av Indien-resan så måste jag spara VARJE krona tills jag åker, minus vaccinationer, visum och andra resekostnader. Om cirka tio dagar är det DECEMBER och tiden går så fort och jag hänger inte alls med. Vips så är det Januari, en liten Vilma ska födas och sen drar jag till varmare men jobbigare tider.  Vad är egentligen rätt och fel när det handlar om kärlek?

Läste idag en artikel på Aftonbladet om Magali Jaskiewicz som nu gift sig med sin fästman Jonathan George i Frankrike. Underbart med nya band som knyts men det lite "udda" med detta äktenskap är att hennes make är död sen ett år tillbaka. Änkan klädde sig i vit bröllopsklänning med slöja och hela kitet medans hennes make fick stå brevid på ett bord, inramad på ett foto. Enligt fransk lag så är det tillåtet att gifta sig med sin avlidne make eller maka.

http://www.aftonbladet.se/wendela/relationer/article6147670.ab

Att förlora den man älskar är en mardröm, men precis som allt annat i livet måste man väl åtminstone försöka att "gå vidare" på bästa sätt. Här tycker jag att man kan snacka om att inte vilja släppa taget. Fint på ett sätt men lite makabert på ett annat. Frågan är om detta är vad hennes make egentligen hade velat.


0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkÅRETS MAMA-HJÄLTE-VINNARE!

        DATUM: 2009-11-16 TID: 18:32:17

Igår var en underbar dag. Jag har aldrig varit så stolt någon gång i mitt liv. När vi kom in på Berns vid 3 tiden så minglade vi runt bland 800 människor, snygga blivande mammor, glamourösa existerande mammor, kändisar, läckra pappor och super söta barn samt andra coola firande som oss. Champagne serverades och många olika snittar bars runt på silverfat. Jag, mamma, Peter, Therese och Thea, Linnea och Cazper hade alla på oss Spöket Laban t-shirtar för att representera vår saknade älskling Victor. När själva galan började med ett uppträdande av SATS-KIDZ dansgrupp så började tårarna rinna. De rann för att jag visste att snart skulle Sofie komma ut på scenen, jag var nervös och Victor kändes så nära på något sätt. Känsliga jag :) Jennifer Brown var också där och sjöng två vackra låtar med sin ljuvliga röst. Andra vinnare på galan blev : Sanna Lundell (årets mama), Paolo Roberto (årets papa), Jenny Wilson (årets bäst klädda mama), Jessica Andersson ( årets mama inspiratör), Sonja Abrahamsson (årets mama bloggare), Isabellah Andersson (årets power mama), Cassandra Rhodin (årets barnklädesdesigner).

Sofie var så lugn och så oerhört vacker. Hon riktigt strålade och även fast jag inte kommer ihåg ett ord av vad hon sa där uppe på scenen så var hon super duktig. JAG ÄR VÄRLDENS STOLTASTE LILLASYSTER!! 

Vi blev också hemskickade med en goodie-bag somm innhöll handkrämer, hudkräm, hårproduktet från Redken, nescessär, kak-smet, mineral-smink, mama-tidning, dricka (som jag drack) coh barnmat (som Rickard åt).
 
Här kommer lite bilder från kvällen. De flesta blev suddiga som fasen men jag lägger upp några iaf.

Fler bilder finns på syrrans blogg: www.denstarkastestjarnan.blogg.se

7 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkMama-galan

        DATUM: 2009-11-15 TID: 10:00:26

Idag är det dags för Mama-galan på Berns i Stockholm. Blir inga fin kläder för mig dock, hade tänkt klä upp mig men sen fick vi Spöket Laban t-shirtar i sista sekund som självklart ska symbolisera Victor så blir det t-shirt med jeans och en vit kavaj till för att "piffa upp" det hela.
Ska ta med kameran och lägga upp många bilder här senare ikväll! JAG ÄR JÄTTE SPÄND!!
Ha en trevlig söndag allihop!

 

In memory of Victor!
4 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink7

        DATUM: 2009-11-14 TID: 15:35:09I mitt hjärta finns en plats, som bara är för dig
Och  vart jag än tar vägen, så finns du där hos mig
Jag vill lyssna till ditt glada skratt, som inspelad musik
Jag vill lyssna om och om igen, för mig den är unik
När mörkret faller och det blir kväll, ditt ansikte jag ser
Ur minnet mitt jag vill ta fram, de bilder där du ler 
  

6 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkHalsont å film-mys

        DATUM: 2009-11-13 TID: 21:05:49
Nu är förkylningshelgen kommen. 

Fredagsmys med Idol, Rickard, Marley & Jag, Gran Torino och massa lösgodis.  Snart sätter nog febern igång känns det som :(
0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkIndien 2/2 - 27/4

        DATUM: 2009-11-10 TID: 21:02:18


Ni som följer min blogg vet att jag är lite av en såkallad "Globetrotter".  Jag har hållit mig hemma i Sverige en lång tid nu, bortsett från resorna i somras och USA resan förra våren, dels på grund av Victors sjukdom, bortgång och för att stötta min syster och resten av familjen igenom sorgen.
Nu har jag kommit till ännu ett kapitel av mitt liv då ännu en resa är bestämd, bokad och till mesta dels planerad.
Denna gång blir det ett lite annorlunda resmål som jag i hela mitt liv drömt om att få göra. Det kommer bli tufft, spännande och inte minst lärorikt. Denna gång åker jag till INDIEN!

Jag ska den 2:a februari åka till Dehli där jag ska vidare mot en stad som heter Sikar i Rajasthan. Där ska jag bo och jobba med att hjälpa framförallt barn i en by som heter Banjara Basti. I byn bor cirka 2500 personer som är från den lägsta kasten i Indien och framför allt de vandrande folkgrupperna - zigenare. 
Levnadsvillkoren i byn är dåliga och de saknar bostäder, vatten, elektricitet och utbildning. Det finns ingen skola i byn och föräldrarna stödjer ej sina barn att gå i skolor som ligger i andra byar eller städer. 
Många människor i Banjara Basti har problem med alkohol, tuggar och röker tobak samt spelar om pengar, detta inkluderar också kvinnor och barn.

Organisationern jag ska jobba för har öppnat en liten skola i byn. Här deltar ca 40-45 barn för att lära sig grunderna i engelska; tala, läsa, skriva och viss matematik. Volontärerna skapar en fostrande men lekfull miljö som ökar kreativiteten hos barnen genom att rita, måla, spela spel, sjunga, leka etc.
Framför allt är målet att lära barnen om hygien då detta saknas helt i deras uppfostran, det kan vara allt från att lära sig att det är viktigt med någorlunda rena kläder till att tvätta händerna då och då. 

Jag kommer att arbeta och bo tillsammans med de lokala invånarna vilket jag ser mycket fram emot. 

Jag tror inte att det går att riktigt "förbereda" sig på vad som komma skall under tiden i Indien men allt jag vet i nuläget är att jag tror att det kommer bli en mycket speciell och minnesvärd resa. I 3 månader kommer jag att stanna och hjälpa till av hela mitt hjärta. 

Hittills har jag bokat flyg, fixat nytt pass, kollat upp vaccinationer och betalat in anmälningsavgiften. Jag väntar samtidigt på ett besked från min arbetsgivare om jag får tjänstledigt under min tid i Indien eller ej, om inte så har jag tyvärr inget annat val än att säga upp mig från mitt arbete. 

Här kommer några bilder som jag hittat på andra volontärers bloggar som är tagna i byn Banjara Basti, så då får ni se en liten "preview" av det jag kommer att syssla med om ett par månader. 

   

Någon som varit i Indien eller gjort volontärs arbete förr? Skriv gärna om ni har synpunkter eller tips och råd :)

Massa Kärlek från Josse!  
0 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkHJÄLP SOFIE VÄLJA KLÄNNING INFÖR GALAN!!!!!

        DATUM: 2009-11-06 TID: 21:33:48
Ännu en vecka avklarad. Äntligen helg (även fast jag jobbar imorn)!

Igår följde jag med Sofie till stan. Hon skulle hitta en outfit till Mama-galan som är nästa söndag på Berns. 
Det blev en stressig start men jäklar vad vi hade flyt när det gällde själva shoppandet. Klänningar på och av, foton, nästa plagg, annan bh, mindre storlek. Allt hon provade passade förvånansvärt bra måste jag säga trots sin stora mage. Vi hade jätte kul iaf och hon kom hem med två små svarta, två kuvert-väskor och lite andra nödvändiga prylar som kommer att behövas. Vi avslutade hela shoppingturen med varsin varm choklad med grädde på ett litet café på centralstationen. MUMS!

Nu är det Idol och jag är helt sjukt imponerad över kvällens framträdanden. Reeza, Kalle, Erik och Tove och Marielle. STÖRTSKÖNA och för proffesionella för Idol. De andra små brunögda kareoke-kopiorna Rabih och Eddie förstår jag inte alls vad de gör där. Varje jäkla fredag är det lika falskt och trisst. VAKNA SVENSKA FOLKET!!

Imorgon firar vi Peters födelsedag ute i Krägga så dit beger jag mig efter jobbet.

Här är några bilder från gårdagen i stan.   
Varma Kramar
1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkTrolltyg

        DATUM: 2009-11-03 TID: 21:14:15


Igår blev det filmmys efter träningen. Jag och Rickard satte på Trolltyg i Tomteskogen. En gammal favorit-klassiker för oss båda två. Vi fick en stund av skratt och minnen och det var det värt."-Var är Fjant? -Här mamma!!"

 


"- Mammaaa, en helt tomte-arméeee!

 

1 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
PermalinkAlla Helgona helgen

        DATUM: 2009-11-02 TID: 17:08:01
Så var en alla helgona helg avklarad. I fredags så var jag på Halloween-middag hemma hos min kära vän Emma, det var jag Fredda, Emma och Kalas-Claes. Vi åt gott, drack vin och badade i jaccuzzin i flera flera timmar. Mycket trevlig kväll!

I lördags så mötte jag upp Sofie i centrum och vi gick och handlade lite godsaker inför kvällen. Sen åkte vi till graven där vi mötte upp resten av familjen och gjorde det fint, tände många ljus och planterade lite nya blommor och sådär. Det var mysigt när mörkret lade sig och Victors fina Spöket Laban lyste upp bland alla gravar.
Klockan sex så hölls en minnesgudstjänst för alla de 40 liv som avlutats i år. Innan den så gick vi in i den lilla kyrkan där Victors begravning hölls. De andra hade varit in flera gånger förut men jag har inte vågat mig på det. Så för första gången på länge tog jag ett kliv in i den vackra lilla salen där så många hemska minnen väcktes till liv. Även fast kyrkan var tom så såg jag framför mig den lilla vita kistan längst fram med locket öppet. Lilla Victors kropp som var nedbäddad tillsammans med nappar, gosedjur, foton och smycken. Jag såg framför mig alla blommor som ställts upp och alla stora ramar med foton som placerats ut längst fram vid altaret. Det var för jobbigt så jag rusade ut. Ibland slår det mig vad som har hänt, vill helst hålla borta de tankarna men de går inte att förneka, kanske borde de inte heller förnekas. Mår illa när jag tänker på att min syster och hennes man, två personer som jag älskar högt, begravde sin lilla prins i just denna kyrka för inte alls så länge sedan.

Klockan sex började det riktigt jobbiga. Tårarna slutade inte rinna för någon av oss och när de högt ropade upp dem som har lämnat oss under året så lev allt igen overkligt. "Victor Oscar Sundberg, 1 år 7 månader gammal". Ett ljus tänds, ett ljus för Victor. Mamma som sitter brevid mig håller mig så hårt att jag riktigt känner smärtan som just i den stunden pågår inne i hennes hjärta. Jag hör Sofies andetag bakom mig och jag känner också hennes och Peters sorg. Annars var gudstjänsten mycket vacker där mycket vettigt blev sagt och underbar musik spelades. 

Resten av kvällen spenderades ute i Krägga där vi åt snittar och annat gott. Sen blev det skräckfilmer för hela slanten. Söndagen umgicks jag med Sofie och bonus-familjen. Sen åkte vi på bio   i Kista. Trubbel i Paradiset blev det, eller det rikgit namnet är Coulpe Reatreat. Fasen för de svenska översättarna.

Nu ska R ha datorn. Ska väl kolla nån hockey-match lr nåt, suck!

Ha det bra allihopa!!!!3 K o m m e n t a r e r
KATEGORI: Allmänt
Permalink